<
Dag 17: Machu Picchu - Cuzco
>


27 September
Algemeen  
Vandaag gaan we naar het hoogtepunt van de reis: Machu Picchu!

Vanmorgen staan we heel vroeg op, terwijl het nog donker is om onze wandeltocht te vervolgen. De reden hiervoor is dat we bij zonsopgang bij de Zonnepoort willen zijn, die vlak voor Machu Picchu ligt. Het schijnt een magisch moment te zijn om daar te staan terwijl de zon precies achter de poort opkomt! Hopelijk de moeite waard om zover voor te lopen, slecht te slapen en vroeg op te moeten staan :)

Daarna is het nog een halfuurtje lopen naar Machu Picchu, waar we dus vroeg aankomen, hopelijk nog voor de hordes toeristen die met de trein komen. Machu Picchu is een oude Inca stad die nooit door de Spanjaarden is gevonden in de tijd van grote veroveringen en verwoestingen van alle Inca steden. Maar toch is de stad ooit verlaten door de Inca's en niemand weet waarom! Omdat hij nooit veroverd is, is hij nog in dezelfde staat als toen hij is verlaten. Omdat hij ook hoog op een berg ligt, omgeven door valleien is dit dus een prachtig gezicht!

's Morgens bekijken we Machu Picchu met een gids en 's middags nog op eigen gelegenheid. Als er tijd is gaat Erik nog een klim doen naar de top van een rots (half uur klimmen) om vandaaraf de mooie typische foto van Machu Picchu te kunnen maken. 's Middags om 16:00 uur pakken we dan weer de trein terug naar Ollantaytambo en daarna de bus richting Cusco waar we 's avonds weer aankomen.

Reisplan  
 • Bus naar Aguas Calientes
 • 16:00 trein vanuit Aguas Calientes richting Ollantaytambo
 • Bus richting Cusco
 • Excursies    
  Camino Imperial, Inca Trail
  Locaties    
  Geen.
  Regelen    
  -
  Hotel    
  Hotel Los Ninos

  Calle Meloc 442
  Cusco, Peru
  Telefoon: +51 84 231424
  Fax: -

  Web: -

  Nederlandse eigenaars!

  Overig    
  -
  Machu Picchu 
  Machu Picchu 
  Machu Picchu